Kontrabassen

Foto: Roberto Fortuna

Af Patrick Süskind

Feberstemning i orkestergraven på Operaen i København. Wagners operacyklus ’Ringen’ skal løbe over scenen - en stor satsning i Det kgl. Teaters operahus på Holmen. - Hjemme i sin etværelses lejlighed er bassisten Jakob Guldborg ved at klæde om. Han drikker en stribe pilsnere for at kompensere for det forventede væsketab som ligger foran ham: Valkyrien og 5 timers intenst spil.

Jakob Guldborgs store problem er ikke Wagners mange kontrabas-noder, som ingen bassister alligevel er i stand til at spille. Hans store problem er den smukke sopran Ann-Charlott Sandström, som han er forelsket i – dét ved hun ikke, men hun står déroppe på scenen og medvirker i aftenens premiere. Hvordan skal Jakob få fortalt hende om sin kærlighed? Han udtænker en desperat plan, der kan få katastrofale følger for Operahuset, for hans kolleger i Det kgl. Kapel, for kronprinseparret i logen, for teaterchefen ... og for ham selv.

Anmelderne siger:

Intenst, smidigt, skarpt, diskret og fuld af musik, djævelsk organisk og rigtigt. Ingen påtagne fagter, virtuos nonchalance. - Ole Jorn 

Smilfuldt og elegant - Knud Cornelius 

Et totalt scenisk nærvær, en både humoristisk, rørende og vedkommende forestilling - Egil Green

Turne informationer:

  • Forestillingen er godkendt til formidlingsordningen
  • Forestillingens længde: 1 time og minutter inkl. pause
  • Tekniske krav: Et flygel eller klaver, 400 V (3 x 16 A), Lydudstyr, Lysudstyr, Bagtæppe, Mørklægning
  • Scenen: 6 meter i bredden, 4 meter i dybden, 4 meter i højden
  • Spilleperiode sæson 24/25 og fortløbende