Skuespilleren

'Noget om at blive grebet' - en musikalsk rundtur

Der er både glimt i øjet og livsalig musikalitet, når duoen Kirstine Elise Pedersen (cellist) og Anders Ahnfelt-Rønne bevæger sig sikkert rundt i H.C. Andersen, Evert Taube, Mikael Wiehe, Piet Hein, Halfdan Rasmussen - Chopin, Bach og ikke mindst Saint-Saëns 'berømte' "Svanen" - kort sagt en forestilling der nok skal gøre dig glad.

 

'Kærligt hilset fra Ingenmandsland' - En koncertfortælling om savn og lyspunkter.

SVESTAR er dykket ned i en slægtnings personlige dagbøger og brevvekslinger med familien under 1. Verdenskrig og sammen med deres store orkester, et lys- og lydshow og Anders Ahnfelt-Rønne som fortæller, skaber de en koncert med nyskabende viser og folkemusik, der formidler en personlig og kontrastfuld krigserfaring.

 

'Afsporet' - En humoristisk musikforestilling fremført af Anders Ahnfelt-Rønne og Kim Sjøgren.

To klassisk uddannet musikere, professor Ib Forsberg og docent Bo Holmblad har ligget stille i en lidt afsporet og forvirret periode af deres liv. De mødes ved et trafikknudepunkt om morgenen fordi de har aftalt at øve for første gang i mange år. Musikforeningen af 1919 har nemlig bestilt en koncert med de to samme aften i aulaen på Tagensvej Skole.

Forestillingen indeholder den skønneske musik i alle genrer.

 

'Broen over Drina' efter nobelprismodtageren Ivo Andric' roman  - sammen med Charlotte Hjørringgard Larsen som solist i Balkansange og sange af Mikis Theodorakis:

"Stolte skæbner ved dramatisk strøm. (...) Anders Ahnfelt-Rønne er forestillingens bærende kraft, fordi han så eminent får dramaet frem. Publikum følger med tilbageholdt åndedræt med i, hvad der nu vil ske."   *****  Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

 

'Noget om at blive grebet' - En musikforestilling med Anders Ahnfelt-Rønne. Der er dømt viser, jazz, Chopin, Karen Blixen og Bob Dylan, - et glimt i øjet, go’ humor, og en rød sløjfe der binder det hele sammen i Halfdan Rasmussens og Inger Hagerups poesi. – Harmonika’en er med under armen.

 

På repertoriet:

Hans Scherfigs satiriske og vemodige roman 'Det forsømte forår' er dramatiseret af Anders Ahnfelt-Rønne, som spiller alle ni roller i et forrygende one-man-show. Forestillingen havde premiere i 2014 og har været på turné i hele landet siden - udbydes fortsat.

 

Anders Ahnfelt-Rønne spiller fortsat 'Babettes gæstebud' af Karen Blixen som en soloforestilling i skikkelse af general Löwnhielm og set i lyset af hans erindring om hændelserne. Forestillingen spiller både på dansk, svensk og engelsk - udbydes fortsat.

"Forestillingen er tæt som sin fortælling ... minsandten om han ikke står der som en anden Jarl Kulle ... en lavmælt og fin sceneudgave ... det er raffineret og storartet ..."  Knud Cornelius

 

Anders Ahnfelt-Rønne spiller ligeledes fortsat Patick Süskinds humoristiske skuespil "Kontrabassen" i denne sæson i bl.a. teaterforeninger over hele landet, planlagte forestillinger i de nordiske lande - fine anmeldelser og  mere end 50 gennemførte forestillinger - udbydes fortsat.

 

Tidligere:

Film- og TV-roller 2017, bl.a. i Tyskland (instruktør Claas Ortmann) og medvirkende i TV 2 - serien 'Rita' med bl.a. Mille Dinesen - og for The European Film Collage i Ebeltoft i kortfilm i rollen som ægtemand til Charlotte Fich

 

’Trubbel ’ – en forestilling med melankoli og humor, og med musik når det swinger på swensk. Forestillig sammen med Saga Gärde (2015)

 

Musikforestillig sammen med Saga Gärde og Lars Rønne om Monica Zetterlund og Jan Johansson ’Smultron och surströmming’ (2006-2009)

 

Solo-program i Sverige med Karen Blixen, Benny Andersen, Hans Hartvig Seedorff Pedersen, Carl Nielsen, Piet Hein - "Med hälsning från Danmark"

 

Konferencier 2009, 2010 og 2011 ved Sankt Hans Aften arrangement ved Frederiksberg Have

 

Rolle som Jeff's far i samspil med bl.a. Frank Hvam og Mia Lyhne i afsnit 5 af 'Klovn' på TV 2 (2008)

 

Soloshow i Tivoli Vinstue juli (2007)

 

Rolle i samspil med Iben Hjejle i TV-serien Anna Pihl – TV 2 (2006)

 

PR-fremstød for Advokatsamfundet (2005) – TV 2

 

Alf Jönsson i TV-serien “Forsvar” (2004) – TV 2

 

Overlæge i Tim og Gordon show nytårsaften 2003 – TV 2

 

Crazy cabaret med Thomas Mørk og Kim Sjøgren “Tre spiller op” – Det kgl. Teater (1999)

 

Arbejdet som skuespiller under mange filminstruktører bl.a. Thomas Vinterberg, Morten Arnfred og Niels Gråbøl

 

Talrige roller i teaterforestillinger med instruktører bl.a. Arne Skovhus, Lars Knutzon, Hans Rosenqvist, m.fl. - (Dragen af Jevgenij Scwartz, Velkommen til Svind af Peter Thorsboe, Fremmed af Leif Esper Andersen, EU-revy af Jesper Jensen, Ebbe Kløvedal Reich m.fl., Det gode menneske fra Sezuan af Bertolt Brecht, 

Teater og film gennem årene